Lancering EP ‘Ensemble’ 

 De Leidse hiphop-formatie Vlijmscherp en bigband Licks & Brains kondigen met trots de release aan van hun EP: ‘Ensemble’.

Na jaren van hard werken en toewijding is daar ‘Ensemble’. Het album, geproduceerd door Edison-winnaar Bart Wirtz (Eminent Studios) en Thomas Eduard, is een mix van hiphop en jazz en combineert de kenmerkende sound en teksten van Vlijmscherp met de experimentele geluiden van Licks & Brains. Op het album treft de luisteraar een strakke mix van blazers, elektronische en experimentele grooves en een verrassende featuring met Rico (bekend van de rapformaties Opgezwolle en De Fakkelbrigade). 

Ensemble 

Het album ‘Ensemble’ bevat vijf nummers, waaronder de debuutsingle ‘Proost’. Elk nummer op de EP heeft zijn eigen verhaal en emotie, en beide acts zijn ervan overtuigd dat de luisteraars zich kunnen identificeren met de teksten en muziek. “Het album ‘Ensemble’ is ons beste werk tot nu toe”, aldus Nick van der Vaart (rapper Vlijmscherp). Dat het album tot stand is gekomen door middel van crowdfunding maakt deze release extra bijzonder. 

HipHop meets Jazz 

Vlijmscherp is een hiphop-formatie bestaande uit rappers Nick en Guss en DJ Djo. Inmiddels bestaat Vlijmscherp 17 jaar. De muziek van Vlijmscherp is energiek en staat bekend om de combinatie van harde beats met catchy melodieën en pakkende teksten. Licks & Brains is een 18-koppige (Soul/Funk/Jazz) bigband onder leiding van Rolf Delfos. Beide acts staan al meer dan 12 jaar samen op een podium, maar tot een EP kwam het nog nooit. 

De albumrelease van ‘Ensemble’ vindt plaats in Gebr. De Nobel in Leiden. Zodra de datum definitief bekend is vind je die hier op onze website.

Previous
Previous

Robben Ford meets …

Next
Next

Embrace the New